esmaspäev, 27. august 2007

Leedus rusikat raputamas

Tingituna leedulaste südamlikest kutsetest otsustasid Margus ja Tõnis (peale pikka kõhklemist) siiski Ignalinasse rahavõistlusele sõita. Võistlus toimus Aukštaitija rahvuspargi mõhnastikel, mis kaetud männimetsa ja hõreda teedevõrguga. Kogu maastik oli liigestatud ja ehkki mäed ei olnud eriti suured, ulatus kõrguste vahe ühel nõlval siiski 60 meetrini. Punkte oli vähe (33km 12kp ja 19km 9kp) ning võistlus seisneski teevaliku langetamises ja meeletus kihutamises järgmise punkti poole. Margus näitas suurepärast orienteerumistehnilist kindlust ja head sõiduvõimsust ning võitis mõlemad päevad. Tõnis oli kindlalt teine. Nii napsasidki eestlased endale suurimad rahalised auhinnad ja parim võõrustaja Benetis pääses vaid poodiumi kolmandale kohale.

TULEMUSED

Huvitavat:
  • Ida-Läti teed mõjuvad auto summutile halvasti. Summuti lohisema vajumine mõjub halvasti võistlustele jõudmisele.
  • Kas mootorsõidukite tuules liikumine võistlus ajal on lubatud? Nimelt keeras Tõnis pikal maantee-etapil sappa mööduvale külabussile ja lasi selle tuules end edasi vedada. Tippkiiruseks kujunes 55km/h. Paraku osutus bussijuhi jalg teravamaks kui Tõnise oma ja buss libises tõusul eest. Suur oli Tõnise rõõm, kui buss teda järmises peatuses ootas, et siis varsti mööda sõita ja jälle tuult pakkuda. Ehkki ka nüüd pääses buss lõpuks minema, sai Tõnis bussi järel kokku sõita ca 1,5km ja hinnanguline ajavõit oli ca 45 sek.
  • Leedulased korraldasid õhtul sauna ja banketi, kus pakuti süüa, sotsialiseerumist ja rattaorienteerumise filmide vaatamist. Eestlastele jaoks olid trükitud loomulikult eestikeelsed kutsed.

1 kommentaar:

Arbo ütles ...

summutist -
ei saa ma läbi traadita
kui leetu võistlema lähen
nii nagu ilma käteträtita
ma ealeski sauna ei lähe

tuules sõitmine - kasutad kõrvalist abi, seega on määrustevastane. Samamoodi võiks protestida, kui keegi sõidab sul pool rada tuules