laupäev, 25. august 2007

Mees Ignalinas hoos

Täna peetud Leedu Cup tavarajal Ignalinas õnnestus Margusel MM-l välja laskmata jäänud purakas ometi välja lasta ja mees oli parim. 33km, 12 KP-d tavarada:
1. Margus Hallik 90.20
2. Tõnis Erm 93.05
3. Donatas Celkys 96.32

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tundub, et ka Norralased hakkavad tasa-pisi rattaseljas orienteeruma.
http://www.ringerike-o-lag.no/side.asp?ID=112

Margus ütles ...

Norralased on muide juba aastaid vahete-vahel rattaseljas orienteerunud. Skandinaaviamaades on ratta-o juba aastakümneid suundsuusatajatele suviseks kaarditreeninguks olnud. Sellele viitab ka näiteks Anssi Juutilaineni 1991. aasta suurteos "Hiihtosuunnistus" (lk 153).

Norra tippsuusaorienteerujad (Tommy Olsen, Eivynd Tonna ja Stine Hjermestad-Kirkevik) korraldasid väikese invasiooni juba 2001. aasta Tampere MK-etapile. Sõitsid muide seal talviste, rinnale kinnitavate suusa-o planzettidega. Aga seejuures edukalt.

Esimesel MM-il 2002. aasta juulis Prantsusmaal oli Olsen üksi ka Norramaad esindamas, lühil oli 10. ja pikal 13. (Vahemärkusena olgu öeldud, et see on siiani siiski ainuke kord olnud, kus Viikingite lipp ratta-o tiitlivõistlustel lehvinud.)
Nii, et suviste murdmaatreeningute vahelduseks pole need mitte pahad tulemused Tommylt. Arvata on, et kui Rootsi ja Norra lendaksid ratta-o maailmale peale, siis teeksid nad seda üsna võimsalt.

Mõned aastad tagasi oli kuulda, et norrakatel oli isegi oma ratta-o Cup, kuid kuna Norra O-föderatsioon ei suhtu alasse kuidagi ja suurvõistlustele neid ei läheta, siis asi vaikselt hääbus..

Lühend NOR kirjutati ratta-o rahvusvahelise jõuproovi protokolli viimati eelmise sügise Sveitsi WRE-l, kus suusa-o 2005. aasta MM-il teatekulla võitnud Marte Renaas oma boyfriendi Christian Hohli kodumaal liustiku laagris viibides korra ka ratta selga istus. Tulemuseks oli teine koht tavarajal sama distsipliini maailmameistrite Anke Dannowski (Saksamaa, MM-kuld Austaraaliast 2004) ja Christine Schaffneri (Sveits, MM-tiitel Joensuust 2006)vahel.

Kokkuvõtteks - kui norralased tulevad, siis tulevad mürinal..