neljapäev, 16. august 2007

MMi aftermath

2007. aasta rattaorienteerumise suursündmus on lõppenud ja sadade rataste poolt üleskeerutatud tolm hakkab tagasi laskuma Moraavia metsaradadele. Koondise tagasitee kulges valdavalt vaikuses - oli see siis tingitud magamata banketi järgsetest öödest või purunenud suurtest lootustest, raske öelda.

Sprindi võistluskeskuseks oli Nove Mesto suusastaadion ja võistlus toimus ümbritsevatel suusa-, matka- ja rulliradadel. Rajad olid küll lühikesed, aga rängad tõusud panid võistlejate jõu ja väntamisvõimsuse kõvasti proovile. Eestlaste parim oli Tõnis 12. kohaga. Ehkki Tõnis tegi orienteerumistehniliselt veatu sõidu, lipsasid sisse paar teevalikuviga ja füüsilisest teravusest jäi kõvasti puudu. Marguse 17. koht jäi talle selle MMi parimaks, ehkki ta sõitis pea kogu raja medalikonkurentsis, tingis viienda punkti vahelejätmine ja tagasipöördumine rohkem kui minutilise vea.

Middle (tavarada) kulges keskmiselt liigestatud metsaalal, mida läbisid hästisõidetavad metsahooldusteed ja vahel-hästi-vahel-halvasti läbitavad traktorijäljed, mille sõidetavus selgus üldjuhul alles kohapeal. Rajad olid orienteerumistehniliselt nõudlikud. Maret pidas maha tõsise võitluse esikuuiku koha nimel, kuid lõpp-plats oli siiski 10-s, kaotus kuunedale vaid 15 sek. Meestest jõudis esikümne lähedale Rene, kuid kukkumine raja viimases osas langetas ta lõpuks 16-ndaks. Eelmisel päval kummi purunemise tõttu katkestanud Lauri sai MMil märgi maha ja saavutas 37. koha 110 mehe konkurentsis.

Pika raja kvalifikatsioonist jõudsid finaalik kõik eestlased, välja arvatud Lauri, kes siunas kaardimeistrit ja kaardilt puuduvaid radu, mida mööda oli küll huvitav Tšehhi mägesid avastada, aga mis kuidagi punktidele lähemale ei viinud.

Meeste pika raja finaali rada oli üllatavalt kerge, kiire, tasane, lihtne ja lühike. Naiste rada oli suhteliselt oluliselt raskem. Visalt sõitis Ingrit ja sai 26. koha, mis jäi sel päeval eestlaste parimaks. Pika raja maastik lõhkus eestlaste varustust enneolematus koguses - Maret, Margus ja Tõnis lõhkusid kummi, Rene rattal haigutas raamikaitse asukohas peale võistlust auk, Lauri rattakinga tald otsustas jätkata elu iseseisvalt ja Arbo kett näitas välja oma nõrgima lüli.

Teatevõistlus toimus taas Nove Mesto suusaradade võrgus, kus võistkonna ülesandeks oli kolme vahetuse peale läbida 78-st punktist koosnev rada. Paraku libises avavahetuses liidergrupp Renelt eest ja ei Margus ega Tõnis seda enam kinni püüda ei suutnud. Koht lõpuks 7.

MMi tulemused

2 kommentaari:

Tõnis ütles ...

Igaüks on teretulnud kirjutama MMi kohta oma isikliku postituse või kommentaari.

Margus ütles ...

Tervitus Pühajärvelt!
Paljugi sai juba öeldud... Jääb lootus, et järgnevad aastad toovad rohkem rõõmu.