reede, 27. juuni 2008

Läti MV kuupäevad muudetud!

Lätlased teatasid järgmist:
Latvian MTBO championships, that was planned to take place on 5-6.07.2008 is moved to September 20-21

9 kommentaari:

Margus ütles ...

Kurjad keeled räägivad, et eelmise aasta "kuld" - Voicescuks (muidugi väljaspool arvestust võistelnud eestlaste järel) pidi juuli algul olema USA-s, möllama ringi Houstonis ja Las Vegases ning see-tõttu nad nagu ei saanud oma meistrikaid ära pidada.

Anonüümne ütles ...

Ega te tea, kas Läti MV osalemiseks miskit litsentsi kah vaja on (kui, siis palju maksab)?

Anonüümne ütles ...

Tegelt võiks Eestis olla EMV ka teates!

Margus ütles ...

Niisama osalemiseks küll litsentsi pole vaja. Kui kodakondne ei ole, siis ametlikult medalit niikuinii ei saa ju. Küll aga saab auhinda.

Üldiselt ei ole ratta-os üksi maa oma meistrikaid kinniseks kuulutanud - st. et välismaalased ei saa üldse osa võtta.
Ka näiteks eestikatel võivad mitte-eestlased osaleda. Ja on ju osaletud ka, isegi näiteks soomlased 2003. Rakveres. Soomes, tõsi küll peab SM-ist osavõtmiseks kohaliku klubi liige olema ja ka litsentsi ära maksma.

Riikide meistrikad on jäetud nn. "lahtisteks" sellepärast, et kuna ratta-o´s on osalejate arv suhteliselt väike, siis lubatakse välismaalased konkurentsi pakkuma ja eks suurem võistlejate arv kulu ka korraldajatele marjaks ära ots-otsaga kokkutulemisel. "Kuuma gruppi" - kui mõnel riigil selline jaotus juhtub stardiprotokollis olema, küll ei saa - kuid sellest pole ka eriti hullu olnud.

Ise olen kiire arvutuse järgi umbes 12 erineva riigi RO MV-l osalenud. Kui sellist võimalust ei oleks, oleks enda iga-aastane võistluskalender tunduvalt hõredam.

Paljudes väiksemates riikides on ju RO-kalender suhteliselt kasin (ka Kesk-Euroopas). Küll aga on meie maailmajoas suhteliselt lihtne sõita külla lähinaabritele. Ja nii üksteise võistlustel osaledes saab kokku ikkagi korraliku hooaja.

Läti MV-d julgeks soovitada küll. Ise oleme osalenud vist pea kõigil nende meistrikatel alates aastast 2003, mil oli kavas esimene LV.

Üldiselt on lätlaste seis veel nutusem kui meil - viimastel aastatel neil rohkem RO-võistlusi peale lätikate polegi olnud. Aga kui nad korraldavad, siis üsna hästi. Maastikud on olnud täitsa huvitavad ning kaardid ja rajad ka päris OK. Paljuski on selle taga olnud siiski ka Grende Antsu aktiiv. Ilma temata võib-olla ei toimukski sealmaal midagi.

Eestlased on lõunanaabrite juures ikka hästi pannud. Mitu korda on LV-d võidetudki. Nii, et võib minna - sõit on lähedal (saab hommikul minna) ja vahel saab pärast võistlust ümbrikus lattegi.

Margus ütles ...

to anonüümne:

Tegelikult võiks eestikad olla veel ka sprindis, maratonis, valikus jne.

Näiteks Tšehhis ja Slovakkias peetaks riigi RO meistrivõistlusi kokku kuues eri distsipliinis. Kahjuks meil nii ei ole. Ja paljuski on siin põhjuseks osalejate vähesus.

Kui meilgi murraks igale tavavõistlustele peale 400 ja enam nägu, siis küllap oleks EMV-lgi rohkem distantse.

Aga ainult teate kohapealt - jah, minugi poolest võiks olla. Kuid isegi suusa-o´s kaotati teade eestikate programmist alates 2002 aastast, sest osalevaid klubisid oli liialt vähevõitu. Pakun, et ka ratta-o´s poleks seis esimestel aastatel väga palju parem.

Samas, mitmetel maadel (näiteks Itaalia, Soome - muide maailma RO absoluutne tippriik) on teade vaid 2-liikmelistele võistkondadele, kus siis mõlemad kordamööda sõites läbivad kokku 4 vahetust (ehk siis kaks vahetust näkku, ühe puhkepausiga kummalgi).

Arvan, et kui kunagi ratta-o´s Eesti MV alade arvu suurendada, siis kohe kahe võrra - juurde teade ja sprint. Et oleks kokku kohe kaks eraldiseisvat võistlus nädalavahetust.
Programmiks pakuks a la:
I etapp - sprint + tavarada
II etapp - lühirada + teade.

Anonüümne ütles ...

Seda teatevõistluse mõtet sai siin ju mõlgutatud - ja ülal olevate põhjenduste tõttu sellest loobutud.

Anonüümne ütles ...

No nii: tuli selline kutse Ungarisse - teatehuvilistelegi on võitlus olemas:

Here you can find information about the Hungarian MTBO Championships that will be held in the summer season in the Veszprém-Balaton region:



Sprint + long distance, 2-3 August, Veszprém-Balatonfüzfő: http://mtbo-rhob08.vbtse.hu/index.php?page=kiiras_en&en

Relay (2-men) + Pannon Cup (middle), 16-17 August, Németbánya: http://www.pannonbike.fw.hu/



See you in Hungary!

Margus ütles ...

Agendid muide jälgivad kogu aeg maailma ratta-o kodulehti ja arenguid ja oleme teadlikud nendest jõuproovidest.

2.-3. augustil peetaval Ungari MV-l osalemine oli isegi tõsise arutluse all (sellest kirjutas isegi tänailmunud Orienteeruja :)

Oli nimelt idee suunduda madjarite maale peale Poola WRE-d aset leidvast Strebske Pleso mäestikulaagrist. Kuna aga Strebske laager kujuneb kokkuvõttes veidi lühemaks, siis kahjuks me seda jõuproovi seekord oma plaanidesee siiski ei suutnud mahutada.

Aga ka Ungari ratta-o võistlusi julgen soojalt soovitada. Olen Ungaris päris mitmel korral võistelnud (MK-etapid 2000, 2001, WRE-2004) ja saanud valdavalt väga positiivseid kogemusi.

Minu arust on Ungari võistlused olnud ühed kiftimad Kesk-Euroopas. Neil on näiteks arvestatavaid mägesid, mis pakuvad põnevaid teevalikuid ning tõusude-laskumistega kaasnevaid korralikke sõidutehnilisi elamusi ning lisaks huvitavatele radadele on ka kaardid olnud alati väga head - trükitud.

Ma olen isegi erinevate aastate Ungari MV kaarte endale netist tõmmanud niisama vaatamiseks - sest ütleks et on mida vaadata.

Kokkuvõtteks - ehkki neil pole eriti palju tipptasemel sõitjaid (naistest siiski Anna Füzy hoiab hetkel näiteks WRE-edetabelis 7. kohta), on neil vähemalt riigi meistrivõistlused olnud alati väga korralikul tasemel - mõtlen siinkohal just kaarte ja radu.

Anonüümne ütles ...

Kas eestikatest ka mingit juttu tuleb?