laupäev, 15. september 2007

Hooajalõpu ratta-o maratonid Soomes


Kellel rattaga orienteerumisest suvel Eestis väheks jäi, saab panna oma sõiduvahendi joonele põhjanaabrite sügisestel maratonidel. Kas ongi tegu kohe pika raja rattaorienteerumisega? Jah, on küll. Seigelda saab nii ratta-o kui tavalise-o kaartidel, sekka kasutada ka linnaplaani.

29.09. - Jämi Pyöräsuunnistusmaraton Ühisstardist 55 km, kasutusel Hämeenkankaa orienteerumiskaardid. Mõõtkava 1:10 000 ja 1:15 000, kokku tuleb läbida tervelt kuus A4 kaarti. Maastik on tuntud ratta-o palügoonina - Soome WRE etapid ja Austraalia MM-i katsevõistlused peeti siin maha 2004. aasta augustis. Paar kuud varem tol hooajal joosti sealsetel maastikel ära ka Jukola teatejooks.
P.S. Esimesele 48 lõpetajale auhind. Maastikud on kiired, võitja aeg alla 3 tunni.

06.10. - GUNU MTB-O MARATON (Kokkola, distantsid 42, 21 ja 10 km). Kasutusel ratta-o kaardid, ülesõidud linnaplaani järgi. Ka Botnia lahe äärse Kokkola maastikud on rattaorienteerujatele tuntud, siin on üsna mitmel korral peetud Soome meistrivõistlusi. Viimati jagati SM-medaleid Kokkola ümbruses lausa sel kevadel kui kavas olid teatesõidud.

Mõned Eesti esindajad on juba kindlasti lubanud stardis olla, nimelt ühed suuremad eestlastest ratta-o fännid: ekipaaž Mart Pais - Merle Rohtla on lausa kolinud maailma tugevaimasse ratta-o riiki, et oleks hea lähedal sealsetel võistlustel käia.

Tervitused soojast Kanadast ja edu kõigile!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jämil on jah väga palju igasugu metsaradasi, rogainil veendusin selles ise.

Margus ütles ...

Tulemused:

http://www.satakunnansuunnistus.fi/Syysmaraton_tulokset.htm

Margus ütles ...

GUNU MTBO MARATHON / TULOKSET:

http://www.okbotnia.fi/uploads/Motion2007/Gunumtbo2007/gunu2007.htm