neljapäev, 12. juuli 2007

Maiuspalad enne MMi

Tšehhid on kavalad ja on jätnud bülletäänides avalikustamata võistluspaigad. Samal ajal on nad pannud ülesse meeletu hulga keelualasid ja vanasid kaarte, et võõramaa rattaorienteerujad materjalikuhja upuks ning tegelikke võistlusmaastike kaarte üles ei leiaks. Aga paraja hulga vaevaga õnnestus siiski sellest materjalihulgast läbi närida ja siin nad nüüd on - võistlusmaastike kaardid:
Kusjuures vennad on jätnud avaldamata kvaliteetse sprindi ehk teate maastiku kaardi aastast 2000, kui seal toimus juunioride MM. Õnneks on see mul füüsiliselt olemas ja püüan ta Poolast tagasi jõudes ka digitaalselt laiali saata.

2 kommentaari:

Aare ütles ...

Nendel kaartidel, kus toimub pikk rada olen 2000 a. jooksnud Botas Cupil (samadel vanadel kaartidel). Meeles on see, et pideva joonega kujutatud metsateed on siledad ja hästi kiired (kohati isegi kõvakattega). Samas aga katkendliku joonega metsateed olid hästi kiviklibused ja metsaveokite poolt roopasse sõidetud; palju oli teedel siis ka oksrisu.
Siis kui meie seal jooksime (2000 juuli lõpp) oli just nädalane vihmaperiood ning kõik metsateed olid spetsiifilise valge poriga kaetud (vist mingi savi alaliik), s.t. olid hästi tatised ja libedad. Mäed on ka meie mõistes suured...
Veel - juba siis liikus seal palju plansettidega rattureid, neist enamik oli ikka spordimeeste välimusega, mitte matkajad! Seega tsehhidel tuttav maastik :(

Anonüümne ütles ...

Paul kirjutab blogis, et Tõnis finisheeris eile teates esimesena -siin aga pole asjast sõnagi..