teisipäev, 7. oktoober 2008

Sprint distance



Võistluskeskus asus Smiltenes, stardiga meremuuseumis, mis tähendas, et k-punkti sõites sai võtta korraliku munakivitee laskumise, läbi tunneli ja üle silla sõita ja siis metsa vahele rada lahendama minna. Kuna olin üsna varajane startija( nr. 14), siis ei saanud kahjuks näha, kuidas varem startinud raja lõpuosa sõitsid. Hilisematel startijatel oli praktiliselt viimased 5 punkti selged ning varem rajale läinud kaotasid seal hulganisti sekundeid, mina nende hulgas. Aga rajast pisut.
Esimesed kaks etappi oli suhteliselt lihtsad ning nõudsid kiiret sõitu. Alates 3. punkist läks asi huvitavaks. Endal õnnestus esimene tehniline punkt veatult võtta( Allan Jensen kaotas sinna kindla kulla, kui võttis kõrval rajalt vale punkti ja ei kontorollinud numbrit. Finišis oleks ta ligi poole minutiga võitnud kulla). 4. punkti magasin väiksemad rajad maha ja sõitsin luidete äärde suurele teele ja sealtkaudu peale. 5. ja 6. olid ratta-orienteerumise kohta ülilühikesed etapid, mis õnnetus mitte just suurima kindluse juures siiski puhtalt võtta. Taas demonstreeris oma head kaardilugemisoskust Tõnis võites 5. etapi selge edumaaga teiste ees. Esimesed kaotatud sekundid minu sõidus tulid teel 7. punkti, kui ei suutnud korralikult ette lugeda ja jäin kõva kattega teele enne punkti umbes 10. sek. seisma, punkti sain siiski veatult ja püüdsin kinni minut varem startinud šveitslase Dauwalderi ja lisaks veel mitu varem startinut. 8. etapi sain šveitslase kerge abiga üsna hästi ,kuid järgmisel etapil tegin selle sõidu suurima vea. Teel 9. keerasin vist isegi õigest kohast singlile sisse, kuid see oli nii väike, et arvasin ennast vales kohas olevat ning tulin tagasi suurele teele ja sõitsin alt ringi. Kaotasin sellega ilmselt kuskil 25-30 sek. 10. etapil sain väga hea vaheaja, 11. kaotasin mõningaid sekundeid eelmisest välja minemisega. 12. etapil sain taas veidi kasu šveitslasest, kuid järgmisel etapil tegi ta mulle omakorda karuteene. Ei jõudnud korralikult vaadata ja sõitsin 13. etapi suure ringiga vasakult. See ring maksis hinnanguliselt 20 sekundit. 13. välja minnes kaotasin taas sekundeid kuna ei leidnud kohe õiget teeotsa ja 15. minnes sõitsin samuti mitte kõige parema variandi, lastes taas ca 10-15 sek. tuulde. Etapid 16-17-18 möödusid veatult, 19. kaotasin taas hulga aega, kuna enne starti ei olnu võimalik vaadata kuidas võistlejad seda läbivad. Trepist üles jõudes tegin väikese seisaku, et mitte ilusat sõitu ära rikkuda, 20-21-F- lihtne kojutulemine.
Sõit andis 15. koha, millega olnud rahul. Tagantjärgi torgib natuke hinge, et ebakindla lõpuga andsin 3. kohta ära ning kahe suurema veata oli esikümne koht kindel olnud. Tõnis teeb teist päeva järjest supersõidu ning saab teise hõbeda. Kui eile oli Lasse Brun Pedersen võimususe poolest siiski üle, sisi täna oli Tõnis rajal kiireim orienteeruv mees. Austerlane Breitschadel võidab kulla tänu sellele, et kogu raskema raja osa sõitis venelase foliforovi tuules, kelle ta kiire algusega kinni püüdis ja kellele hiljem siis maakeeli öeldes lihtsalt konksu pani.

1 kommentaar:

Lauri ütles ...

Vabandan juba ette kaartide mitte just kõige parema skännimise ja kavliteedi eest aga vast on midagi aru saada.