pühapäev, 9. november 2008

Hooaja lõpupuuk *

Olgugi, et viimastest võistlustest oli juba peaaegu kuu möödas, tõmmati hooajale joon viimaks alla alles novembrikuu algul. Eri ajagraafikud saadi lõpuks klappima ning aasta eelviimase kuu esimesel pühapäeval rivistusid karges sügishommikus suurimatest suurimad ratta-o fännid Kõrvemaa matkakeskuses hooaja viimaseks etteasteks üles.

Koos kahiti maha 3-tunnine rahulikus tempos matk, mille sees puhuti juttu ning nauditi vaikset hilissügist loodust. Mõni sai märjaks jala, teine naha ning kolmas (uljas noorus, libedatel lehtedel kurvi võttes) veidi veriseks külje. Juba uue hooaja arvestusse minevast esimesest rattasõidust (ikkagi 2. november ju!) tulid kilomeetrid kõige raskemini ehk Jussi järvede piirkonna oosidel üles-alla kulgevatelt singeltrack´idelt.
Kokkuvõtteks võib öelda, et sõit väsitas lõpuks osalejad päris ära, sest viimasel ajal ei olnud neist keegi eriti palju aega rattasadulas veetnud - kes oli tulnud just raskest talveks ettevalmistavast treeninglaagrist Haanjast, kes aga lebotanud hooajajärgselt lihtsalt niisama.


Päeva teises pooles nauditi saunamõnusid, söödi pika treeningu järgselt väga näljastena (peaaegu) tühjaks Arbo poolt organiseeritud maitsvaid palasid sisaldanud suupistelaud ning joodi peale saunatamise juurde kuuluvat jooki. Ja kes tulemata jäi, see ilma jäi!

Vaadati ka pilte ja videosid möödunud suurvõistlustest, meenutati lõppenud hooaega ning tehti plaane järgmisteks. Omavahel autasustusid meenetega ka parim treener ning sportlane ja koduteele asuti alles ammu hiljem peale pilkase pimeduse saabumist. Ning 4-rattalise sõbra peale võeti nüüd ka noor, kes hommikul oli hoolitsenud päralejõudmise eest ise kohale veeremisega ning autodega saabunud vanemaid härgasid juba ratta seljas ees ootas.

------------------------------------------------------------------

* lõpupuuk on OIK´i (ehk Otepää Suusakoolis õppinud) meeste teisendus lõpupeost.

P.S. Meenutuseks lõppenud hooajast on pakkuda pilt Austria neidudest Leedu EM-i teatesõidu autasustamistseremoonialt.

Kommentaare ei ole: