neljapäev, 15. november 2007

Talvine treeningmõte 1

Rääkisin eelmise talve lõpul Tervalaga, kes tunnistas, et sõidab Soome kliimas pea terve talve õues ratast. Tema detsembrikuu rattatrenn - sõita lumiseid linnalähedasi koerajalutajate rajakesi. Sellised singletrackid on käänulised ja ebatasased ning kiirus püsib üldiselt alla 10km/h. Liikudes aeglasemalt kui suusataja ei hakka ka külm. Kuna aga rajad on väga tehnilised, siis pulss ei ole liiga madal, vaid just sobival üldettevalmistuse kõrgusel. Lisaks on selline treening suurepärane rattatunnetuse ja tasakaalu arendamiseks, mida läheb näiteks sellistel võistlustel nagu Soome MV pikk rada väga vaja.

Olen ise sel talvel juba ühe lumise singletracki trenni Harku metsas teinud ja väga mõnus oli. Julgen soovitada.

5 kommentaari:

Arbo ütles ...

Minu tänase rattaringi ots ulatus ka Harku mägedeni. 1-2 külmakraadiga, vähese lume ja tahke aluspinnaga on sõita kaif. Sõitjad nägin siiski vaid laial teel, mitte mägede singlitel.

Teatud tasemeni on igasugune tegevus rattaga arendav, nii füüsilise, kui tunnetusliku poole pealt. Seega - kui tunned, et oled oma senises elus ratast siiski veel liiga vähe sõitnud, sõida aastaringi.

Anonüümne ütles ...

Ikka naelkummidega?

Arbo ütles ...

ilma naelteta ja tasakaalu jaoks ongi nii parem... Naelkumme kasutaks, kui teedel on tekkinud paks ja libe jääkiht ja peal suurt lund polegi. Hetkel pole nende järgi aga mingit vajadust veel, aga eks see sõitma minek nõuab esimestel kilomeetritel natuke julgust.

Treeningtera 2:
Talvel rattaga sõitmiseks peab mune olema.

Arbo ütles ...

Täna sai aga ka juba suusahooaeg avatud. Nõmmel oli alumine ring (ca2,3km ilma tõusudeta, üle uue suusasilla) täna öösel sadanud lumele päris hästi sõidetav. Paraku seda aga esimese tunni jooksul, teisel tunnil oli ilm juba soojenenud ja mullatükid hakkasid juba sõitu takistama. Siit järjekordne treeningutera (nr 3): vahel ei ole treeningu tegemiseks vaja valida nädalat ega päeva, vaid lausa õiget tundi.

Anonüümne ütles ...

Kuskil mõni hea rattapesemise koht ka on? (kodus pesemine on tülikas). Eile käisin rattaga o-päevakul ja ratas läks väga kiiresti poriseks vms-ks.