pühapäev, 19. september 2010

Bike Xdream toimub teist korda


Ümmarguse numbriga kuupäeval, 10.10.10, stardib kell 12:00 Võsu spordihoone juurest teine Bike Xdream. Kolmeliikmelistel võistkondadel on aega 4 tundi, et sõita maastikuratastel läbi nii palju kontrollpunkte kui võistkond jõuab. Võistlus sobib hästi sügisese rattamatka tegemiseks koos sõpradega, aga tugevatel rattatiimidel on võimalik võidelda korralike auhindade nimel. Orienteerumine ei ole eriti keeruline, kuna liikumine toimub mööda teid ja radu; oluline on, et võistkond valib endale 4 tunni jaoks jõukohase teekonna.

Võistlus toimub Lahemaa rahvuspargis ning võistlusmaastik on meeldivalt mitmekülgne hõlmates nii siledaid asfalt-, kruusa- ja metsateid kui ka põnevaid kiviseid singleid, rohtunud metsasihte ning liivaseid rannaradasid. Tervet võistlusala katab regulaarne sihivõrk. Valdavaks metsatüübiks on hõre nõmmemännik ning liivane pinnas kindlustab selle, et valdav osa radadest ei muutu ka vihmase ilma korral mudaseks.

Maastikul on kokku 30 kontrollpunkti. Kõiki kontrollpunkte läbiva raja linnulennuline pikkus on ca 50km. See tähendab, et kõikide punktide läbi sõitmiseks peaks võistkond läbima ca 70-100km. Püüan raja planeerida nii, et ükski võistkond ei jõuaks päris kõike punkte läbida – näiteks eelmisel aastal jõudis võitjavõistkond Säärane Mulk võtta 29 punkti ajaga 4:02:18, aga üle aja minek tähendas ühte trahvipunkti, seetõttu jäi tiimi lõpptulemuseks oli 28 punkti.

Võistluse koduleht
Eelmise aasta video

Küsimustele vastan hea meelega,
Tõnis, 56 669 977, tonis[ät]xdream.ee